معرفی Augmented Reality
در دنیای تکنولوژی شاید کلمه ی واقعیت افزوده به گوشتون خورده باشه اما شاید به درستی نتونسته باشین درکش کنین .
توی این مقاله تبلیغات اصفهان بهتون میگم که این AR چیه، چه کاربردی داره و چجوری دسته بندی شده.
AR در فارسی به این معنبه که یک سری امکانات و ویژگی به دنیای واقعی اضافه کنیم.
AR مصداق این جملس : فقط غیر ممکن غیر ممکنه. واقعیت افزوده مثل یک رابط بین دنیای واقعی و مجازی میمونه در واقعیت افزوده جهان طبیعی اطرافتون پایه و اساس چیزی که تماشا میکنین شده و اطلاعات مجازی صرفا روی آن سوار میشه درواقع به ورژن تکامل یافته ی واقعیت ، واقعیت افزوده میگن. تعریف دیگه ای که وجود داره اینه که در AR نمادهای زنده مستقیم یا غیر مستقیم از جهان اطرافمون با تصاویری که توسط کامپیوتر ساخته شده ترکیب میشن و به کاربر نشون داده میشن.
انواع واقعیت افزوده
دسته بندی های متفاوتی توی این زمینه وجود داره و هر دسته بندی کاربرد و هدف های خاص خودشو داره در ادامه چند تا از دسته بندی و کاربردهای واقعیت افزوده رو براتون توضیح میدم
1- واقعیت افزوده مبتنی بر الگو (Marker-Based Augmented Reality)
در واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر یا الگو (به آن تشخیص تصویر یا واقعیت افزوده مبتنی بر تشخیص Recognition-Based AR هم گفته میشه) از دوربین و نشانگر بصری مثل یک کد QR / 2D یا حتی یک تصویر مخصوص پرینت شده روی کاغذ مثل عکس زیر استفاده میشه تا نتیجه فقط زمانی که نشانگر توسط یک خواننده حساس باشه، ایجاد کنه.
طرح های ساده اما متفاوت (مثل کدهای QR) به عنوان الگوی AR توسط توسعه دهندگان طراحی استفاده میشن چون نشانگرایی مثل کدهای QR خیلی راحت توسط اپلیکیشن مربوطه شناسایی می شوند و عملیات پردازش تصویر سنگینی نمیخوان.
2- واقعیت افزوده مبتنی بر مکان (Location-Based Augmented Reality)
از پر کاربردترین واقعیت افزوده، واقعیت افزوده مبتنی بر مکانه ( که به آن واقعیت افزوده بدون نشانگر Markerless یا position-based AR هم گفته میشه) در این مدل AR، از GPS ، قطب نمای دیجیتال، سرعت سنج یا شتاب سنجی که در گجت هوشمند کاربر هست استفاده میشه تا داده ها را بر حسب موقعیت مکانی کاربر فراهم کنه. مزیت تکنولوژی واقعیت افزوده مبتنی بر مکان، اینه که دیگه اصولا همه گوشی هوشمند دارن و تشخیص موقعیت مکانی توی همه این دستگاه ها هست.
بیشترین کسایی که از این نوع AR استفاده میکنن مسافران و گردشگرا هستن.
3- واقعیت افزوده مبتنی بر تصویرسازی(Projection-Based Augmented Reality)
واقعیت افزوده مبتنی بر پروجکشن و ساخت تصویر (که بعضا به اون واقعیت افزوده مبتنی بر سطح Surface-based AR هم میگن) با طراحی نور مصنوعی روی سطوح دنیای واقعی کار می کنه.
این نوع ازAR، هم میتونه به صورت تعاملی باشد هم غیر تعاملی.
در حالت تعاملی برای مثال یک صفحه کلید دیجیتالی روی دستتون یا یک شماره گیر تلفن روی میزتون ظاهر میشه که میتونین با لمس دکمه ها عملیات مربوطه را اجرا کنین.
درحالت غیرتعاملی تصویر سازی به صورتی انجام میشه که میتونین اشیا را در اطراف خودتون به صورت سه بعدی و عمق دار بچینین برای مثال، یک اپلیکیشن واقعیت افزوده مبتنی بر تصویرسازی ممکنه به شما نشون بده که آیا اندازه و طرح مبلمانی که قصد خریدشو دارین مناسب فضای اتاق شما هست یا نه.
کاربردهای AR
از دیگر کاربردهای وافعیت افزوده میتونیم به کمک به جراح ها توی عمل های جراحی پیچیده ،صنعت فیلم و بازی سازی تا افزایش امنیت راننده ها و … اشاره کنیم.