6 کاربرد پایتون در پزشکی و داروسازی

  • کاربرد پایتون در پزشکی و داروسازی چیست؟
  • آیا فراگیری پایتون برای افراد محصل در رشته های پزشکی و داروسازی ضروری است؟
  • پایتون در چه قسمت هایی از پزشکی و داروسازی به کار می آید؟

برنامه نویسی یکی از حوزه های پرطرفدار و پرکاربرد در جهان امروز به شمار می آید. شاید تصور بسیاری از ما از برنامه نویسی تنها محدود به این شود که یکی از شاخه های مهندسی کامپیوتر است و تنها مناسب برای افرادی است که در زمینه ی کامپیوتر و حوزه های مرتبط فعالیت دارند. افراد علاقه مند به برنامه نویسی با شرکت در دوره های آموزش برنامه نویسی در اصفهان می توانند به طور کامل و تخصصی، دانش لازم را جهت فعالیت در حوزه ی برنامه نویسی به دست آورده و از آن جهت کسب درآمد و فعالیت های حرفه ای بهره ببرند.

پایتون، بهترین انتخاب 

هر دانش به نوبه ی خود، کاربردها و مزایایی را دارد و در صورت ترکیب با یک رشته ی دیگر، این کاربردها به حد بالایی می رسد. ترکیب علوم مختلف با یکدیگر سبب می شود تا کمبودهای موجود در هریک به شکل چشم گیری رفع شود و اسباب پیشرفت یکدیگر را فراهم می آورند. این موضوع به ویژه در علوم پزشکی کاربرد زیادی دارد، چراکه یکی از مهم ترین و ضروری ترین علوم موجود در دنیا، علم پزشکی است و پیشرفت آن به معنای نجات جان انسان هاست. ترکیب علم پزشکی با فناوری، یکی از پیشرفت های شگرف به حساب می آید که سبب ارتقاء پزشکی شده و انجام بسیاری از فرآیندها را تا حد زیادی تسهیل و تسریع بخشیده است. فناوری و تکنولوژی، کمک شایانی را به بشریت کرده و همواره در حال پیشرفت و گسترش می باشد و بابه کارگیری در سایر علوم، رسالت خود را در حال کامل کردن است.

پایتون، یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی در دنیاست. سادگی این زبان سبب شده تا افرادی که در زمینه ی برنامه نویسی هیچ پیش زمینه ای ندارند نیز بتوانند آن را به راحتی فراگیرند و متناسب با رشته ی خود از آن استفاده کنند. شما نیز میتوانید برای یادگیری پایتون در کلاس آموزش پایتون در اصفهان که توسط مجموعه تبلیغات اصفهان برگزار میشود شرکت کنید و این زبان پر کاربرد را یاد بگیرید. درحال حاضر تنها کاربرد پایتون در زمینه های کامپیوتری و رشته های مرتبط با آن محدود نمی شود، بلکه در زمینه هایی همچون پزشکی و داروسازی نیز کاربرد دارد. هدف ما در این مقاله بررسی کاربرد های پایتون در پزشکی و داروسازی می باشد که در ادامه به طور جداگانه هریک را شرح خواهیم داد.

کاربرد پایتون در پزشکی

1)  اپلیکیشن های پزشکی ساخته شده با پایتون

شاید اولین و ساده ترین کاربرد پایتون در پزشکی، در طراحی و ساخت اپلیکیشن های مرتبط با پزشکی است. در این زمینه اپلیکیشن های گوناگونی به وسیله ی پایتون طراحی و ساخته شده که بسیار هم مورد توجه کاربران قرار گرفته است از جمله اپلیکیشن های مشاوره ی پزشکی. همچنین جهت رعایت حال مراجعین و صرفه جویی در وقت و هزینه، اپلیکیشن های ساخته شده با پایتون کارآمد واقع شده اند و در زمینه های دریافت نوبت، پرسش و پاسخ به صورت آنلاین با پزشک، تفسیر نتیجه ی آزمایش و … می توان از اپلیکیشن های موجود استفاده کرد. امکان دسترسی شبانه روزی به اپلیکیشن، یکی از مزایای مهم آن به شمار می آید، پس می توان یکی از کاربرد های پایتون در پزشکی را، طراحی و ساخت اپلیکیشن های مرتبط با پزشکی برشمرد.

2) نرم افزارهای مدیریت سیستم بیمارستان ها

با وجود بخش های مختلف در بیمارستان و تعداد زیاد بیماران و پرسنل، مدیریتبیمارستان بدون وجود زیرساخت های دیجیتال، امکان پذیر نخواهد بود. یکی دیگر از کاربرد های پایتون در پزشکی را می توان برنامه ها و نرم افزار های مدیریتی دانست که با استفاده از پایتون، طراحی و پیاده سازی شده اند و سبب منظم تر شدن سیستم مدیریتی بیمارستان ها شده اند. با استفاده از سیستم های مدیریتی ساخته شده توسط پایتون، تمامی امور قابل ثبت و دسترسی است از جمله:

  • مشخصات کامل بیماران و وضعیت آن ها
  • اطلاعات مربوط به ساعات حضور پزشکان و پرستاران
  • مشخصات کامل پرسنل و کارکنان بیمارستان
  • وضعیت تخت ها و بخش های مختلف بیمارستان 

3) تشخیص بیماری ها از روی تصاویر نمونه برداری شده از بدن

به جرات می توان یکی از مهم ترین و اصلی ترین کاربرد پایتون در پزشکی را در تشخیص تصاویر رادیولوژی دانست. بسیاری از بیماری ها با استفاده از تصاویر و نمونه برداری قابل تشخیص و شناسایی هستند. تصاویر حاصل از ام آر آی (MRI)، سی تی اسکن (CT)، سونوگرافی و … قبلا به صورت دستی و توسط پزشک مورد بررسی قرار می گرفت، اما با ورود تکنولوژی یادگیری ماشین پایتون، این قسمت نیز توسط نرم افزار صورت می گیرد. یادگیری ماشین (machine learning) یکی از مفاهیم جدید و برجسته در هوش مصنوعی است که با پیشرفتی چشم گیر توانسته در بسیاری از حوزه ها به کار برده شود. از جمله کاربرد های مهم آن در علم پزشکی می توان به تجزیه و تحلیل داده های پزشکی و تشخیص بیماری ها با دقت بالا اشاره کرد.

4) پیش بینی روند بیماری ها

سیستم یادگیری عمیق پایتون (Deep Learning) یکی از نوآوری های مهم در پایتون به شمار می آید که با استفاده از آن می توان روند یک بیماری و میزان خطر آن را پیش بینی کرد. این موضوع به ویژه در درمان بیماری های صعل العلاج نظیر سرطان بسیار کاربرد دارد و سبب می شود تا از بروز خطرات احتمالی، پیشگیری نمود. پس کاربرد پایتون در پزشکی فقط مختص تشخیص بیماری نبوده، بلکه در بهبود روند درمان نیز بسیار موثر و مفید واقع شده است. 

کاربرد پایتون در داروسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

1 × پنج =

اسکرچ چیست

اسکرچ چیست؟

زبان اسکرچ چیست؟ بهترین زبان برای شروع برنامه نویسی در سنین کم چه زبانی است؟ یادگیری برنامه نویسی در کودکی…