مقایسه زبان پایتون و جاوا

  1. بین جاوا و پایتون کدام بهتر است؟
  2. جاوا سخت تر است یا پایتون؟
  3. بازار کار و درآمد پایتون بهتر است یا جاوا؟
  4. آموزش جاوا و پایتون هریک چقدر زمان می برد؟
  5. برای شروع، یادگیری کدام زبان بهتر است؟ جاوا یا پایتون؟

و سوالاتی از این قبیل که ذهن هر فرد فعال یا مبتدی در حوزه ی برنامه نویسی را به خود مشغول می سازد. ما در این مقاله قصد داریم تا با بررسی کامل هر دو زبان برنامه نویسی جاوا و پایتون، یک دید کلی از هر دو زبان برنامه نویسی را در اختیارتان قرار دهیم و در نهایت به این سوال که از بین دو زبان جاوا یا پایتون کدام بهتر است، پاسخ خواهیم داد.

پادکست و نسخه صوتی محتوای این مقاله

اگر جزء افرادی هستید که به دنبال  آموزش پایتون در اصفهان هستند و می خواهند از این طریق به کسب درآمد بپردازند، باید در نظر داشته باشید که برای این کار به سراغ مراکز آموزشی و مجموعه های معتبر بروید که دوره های مربوط به آموزش برنامه نویسی جاوا یا پایتون را به صورت اصولی و تخصصی برگزار می کنند. مجموعه تبلیغات اصفهان، برگزار کننده ی دوره های مربوط به برنامه نویسی پایتون، جاوا و …، از مبتدی تا پیشرفته و به صورت کاملا تخصصی می باشد. این مجموعه، ضمن بهره گیری از اساتید و برنامه نویسان نمونه و مجرب در امر آموزش، این دوره ها را به طور منظم و تخصصی برگزار می کند؛ همچنین این مجموعه در زمینه ی طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی وب سایت و … نیز فعالیت دارد.

قدم اول برای مقایسه بین دو زبان برنامه نویسی، آشنایی و شناخت ویژگی های مربوط به هر یک از آن هاست؛ یعنی برای اینکه بتوانید تشخیص دهید بین جاوا یا پایتون، کدام بهتر است، باید اول با ویژگی ها و ساختار هر زبان به طور کلی آشنا شوید و سپس با آگاهی و تسلط بر ویژگی های هر دو زبان، می توان مقایسه را به طور اصولی و درست انجام داد.

جاوا-یا-پایتون-01-تبلیغات-اصفهان

آشنایی با زبان برنامه نویسی پایتون

زبان برنامه نویسی پایتون، یک زبان ساده برای برنامه نویسی است که اولین بار در سال 1991 معرفی شد. توصیف ساده بودن این زبان از آن حیث است، که پایتون بر خلاف دیگر زبان های برنامه نویسی، دارای کد های دستوری سخت و طولانی نبوده و به راحتی قابل فهم و یادگیری است. با تسلط نسبی بر زبان انگلیسی، معنا و مفهوم اکثر کد های پایتون مشخص است در حالیکه سایر زبان های برنامه نویسی این قابلیت را ندارند و می توان گفت، هدف اصلی طراحان این زبان، بالا بودن سطح خوانایی پایتون برای کاربران بوده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید شبکه های اجتماعی اینستاگرام و پینترست از پایتون در بک اند خود استفاده کرده اند و حتی موتور جستجوی محبوب گوگل نیز برای طراحی برخی از قسمت ها از این زبان بهره برده است، پس می توان نتیجه گرفت که سادگی پایتون دلیلی بر قدرت مند نبودن آن نیست. زبان پایتون یک زبان برنامه نویسی عمومی است و فقط محدود به یک حوزه نمی شود. از پایتون در نوشتن برنامه های خیلی ساده تا پروژه های بزرگ می توان استفاده کرد و یکی از دلایل محبوبیت این زبان، متنوع بودن حوزه های کاربری آن است؛ به طور مثال از پایتون در طراحی وب سایت و توسعه وب، طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی و ساخت بازی های کامپیوتری، هوش مصنوعی، داده کاوی و … استفاده می شود. همچنین این زبان بسیار انعطاف پذیر بوده و قابلیت توسعه و تطبیق با سایر پلتفرم ها را دارد؛ البته لازم به ذکر است که این زبان، در کنار مزایا و ویژگی های مثبتی که دارد، معایبی را نیز دارد، به طور مثال:

  • پایتون یک زبان تفسیر کننده است (یعنی کد ها ابتدا به زبان ماشین تبدیل شده و سپس اجرا می شوند) و به همین دلیل کد های آن کامپایل نمی شوند که این موضوع سبب کاهش سرعت در پایتون شده است.
  • سادگی زبان پایتون به نوعی کاربر را بد عادت می کند، سادگی و روان بودن این زبان سبب می شود تا استفاده از سایر زبان های برنامه نویسی برای کاربران سخت تر و پیچیده تر باشد.
  • ارور ها و خطاهای موجود در پایتون به سرعت شناسایی نمی شود و زمان زیادی صرف بررسی کد و پیدا کردن خطاها می شود. عمدتا خطاها و ارور های موجود در پایتون در زمان اجرای کد نمایان می شوند.

آشنایی با معایب و مزایای هر یک، شما را برای انتخاب میان جاوا یا پایتون بهتر راهنمایی خواهد کرد.

آشنایی با زبان برنامه نویسی جاوا

زبان برنامه نویسی جاوا، یک زبان شئ گرا، سطح بالا و چند سکویی می باشد که قابلیت تطبیق با پلتفرم های مختلف را دارد؛ یعنی شما تنها با یک بار کد نویسی به زبان جاوا قادر خواهید بود که آن را در بستر های مختلف به اجرا در آورید و این یکی از مزایای مهم و کاربردی زبان جاوا محسوب می شود. مجموعه تبلیغات اصفهان به طور تخصصی و حرفه ای به برگزاری کلاس آموزش جاوا در اصفهان میپردازد و میتوانید جهت یادگیری این زبان برنامه نویسی پرکاربرد و جذاب با ما تماس بگیرید و به صورت حرفه‌ای وارد بازار کار جاوا شوید.

جاوا-یا-پایتون-02-تبلیغات-اصفهان

کاربرد های زبان برنامه نویسی جاوا

جاوا با زبان های برنامه نویسی C و C++ شباهت زیادی دارد اما نسبت به آن ها ساده تر و روان تر است و کار کردن با آن به مراتب بهتر است. زبان برنامه نویسی جاوا از امنیت بالایی برخوردار بوده و به دلیل سطح بالای انعطاف پذیری آن، کاربرد های زیادی دارد که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت.

  1. طراحی و ساخت برنامه های اندروید
  2. ساخت و طراحی بازی های کامپیوتری
  3. ساخت برنامه ها و نرم افزار های دسکتاپ نظیر آنتی ویروس ها، Player های مختلف و …
  4. برنامه نویسی ربات ها
  5. ساخت و طراحی برنامه های تحت وب مانند لینک دین
  6. و …

مزایا ی زبان برنامه نویسی جاوا

  • جاوا، نسبت به زبان های C و C++ ساده تر و قابل فهم تر است و از این رو عمل کد زدن و اشکال یابی به مراتب راحت تر می شود.
  • Multithread است، یعنی جاوا قابلیت انجام چندین وظیفه و عملکرد را به طور همزمان دارد.
  • قابلیت اجرا بر روی تمامی پلتفرم ها را دارد و وابسته به یک بستر خاص نیست.
  • زبان جاوا یک زبان سطح بالاست؛ یعنی به زبان انسان نزدیک است و از خوانایی بالایی برخوردار است که این خود یک مزیت مهم به شمار می آید.

معایب زبان برنامه نویسی جاوا

  • جاوا حافظه ی زیادی را نیاز دارد و همین اشغال فضای زیاد یکی از معایب بزرگ آن است.
  • جاوا از سرعت بالایی برخوردار نبوده و تا حدودی کند است.
  • در جاوا امکان بک آپ گیری از اطلاعات و داده ها وجود ندارد.
  • از زبان های سطح پایین مانند Pointer ها پشتیبانی نمی کند.
  • برخی از دستورها و کدهای موجود در جاوا طولانی بوده و از پیچیدگی بالایی برخوردار است.

تفاوت های بین زبان برنامه نویسی پایتون و جاوا

  1. به طور کلی، زبان پایتون نسبت به جاوا ساده تر بوده و یادگیری آن نیز آسان تر و سریع تر است، به همین علت افراد مبتدی و یا افرادی که هیچ پیش زمینه ای در برنامه نویسی ندارند، بهتر است با برنامه نویسی را با زبان پایتون شروع کنند.
  2. کد های دستوری پایتون، کوتاه، ساده و روان بوده و از خوانایی بالایی برخوردارند، در حالیکه زبان جاوا، کد های دستوری طولانی تر و سخت تری نسبت به پایتون دارد. پیچیدگی کد های دستوری جاوا سبب شده تا برنامه نویسان تازه وارد رو به سمت زبان پایتون بیاورند.
  1. یکی از مباحث مهم در زبان های برنامه نویسی، استاتیک ( ایستایی) یا داینامیک بودن (پویایی) آن زبان است. زبان جاوا، یک زبان برنامه نویسی استاتیک و زبان پایتون، یک زبان برنامه نویسی داینامیک است؛ در زبان های استاتیک، برنامه نویس باید برای استفاده از هر متغیر، نوع آن (int, string, float , …) را نیز مشخص کند  در حالیکه، در زبان های داینامیکی مانند پایتون، نیازی به مشخص کردن نوع متغیر نیست؛ به همین دلیل، کد نویسی و استفاده از زبان های داینامیک به مراتب ساده تر و روان تر از زبان های استاتیک است.
  2. انتقال پذیری زبان جاوا نسبت به پایتون بهتر است، این بدین معناست که زبان جاوا، در اکثر سیستم ها و پلتفرم ها قابلیت استفاده را دارد اما پایتون به مراتب کمتر از این قابلیت برخوردار است.
  3. میزان حافظه ای که پایتون در سیستم درگیر می کند بسیار بیشتر از جاوا است.
  4. سرعت اجرای کد ها در جاوا بسیار بالاتر از پایتون است.
  5. خطاها و ارور های موجود در کد های پایتون در زمان اجرا مشخص می شود، اما در زبان جاوا، خطا ها پیش از اجرای کد شناسایی می شوند و همین امر اجرای کد را تسریع می بخشد.

جاوا-یا-پایتون-03-تبیلغات-اصفهان

موارد ذکر شده تنها بخشی از چند تفاوت جاوا و پایتون بودند، این دو زبان، تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند که ما در این مقاله چند مورد از بارز ترین تفاوت ها را بیان کردیم؛ اگر تا به اینجای کار بخواهیم بگوییم که بین جاوا یا پایتون کدام بهتر است، با توجه به موارد ذکر شده، پایتون نسبت به جاوا  در بسیاری از موارد ارجحیت دارد اما باز هم به طور قطع نمی توان این نظر را داد، چرا که از دیدگاه بسیاری از برنامه نویسان و توسعه دهندگان، زبان جاوا بهتر از پایتون است.

جاوا یا پایتون؟ کدام بهتر است؟

قطع به یقین بعد از خواندن موارد مربوط به مقایسه میان جاوا و پایتون، ذهنیت شما نسبت به پایتون بهتر از جاوا باشد، اما این تمام مطلب نیست چرا که هدف شما، تعیین کننده ترین عامل برای یادگیری زبان برنامه نویسی مناسب است. پایتون اگر چه زبان جامع و کاربردی به حساب می آید، اما در برخی موارد نیز ناکارآمد بوده و صرف وقت برای آن چندان به کارتان نخواهد آمد؛ به طور مثال برای  افرادی که قصد دارند طراح و توسعه دهنده در حوزه ی وب باشند، یادگیری پایتون برایشان ضروری نبوده و عملا با آن کار نخواهند کرد، و یا کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی ساخت بازی دارند، اگر چه با پایتون هم می توانند کار کنند اما پایتون به تنهایی پاسخگوی انتظارات یک سازنده ی گیم نخواهد بود.

از طرفی در کنار هدفی که دارید، کاربردی زبان برنامه نویسی نیز مهم است، یعنی علاوه بر اینکه باید حوزه ی فعالیت خود را مشخص کنید، باید کاربردی که یک زبان برنامه نویسی در آن قدرتمند تر است را نیز در  نظر بگیرید؛ زبان جاوا، مناسب برای برنامه نویسی های پیچیده و پروژه هایی مقیاس بالا هستند و به ویژه در طراحی اپلیکیشن موبایل کاربرد دارد، اما پایتون در زمینه ی طراحی اپلیکیشن موبایل چندان قوی نیست. این به این معنا نیست که پایتون زبان خوبی نیست، بلکه بنا بر نیاز یک کاربر که طراحی اپلیکیشن موبایل است، زبان جاوا انتخاب بهتری خواهد بود. اما اگر هدف کسی تنها کسب درآمد بالاتر است (که اصلا هدف خوبی در زمینه ی برنامه نویسی نیست)، طبق آخرین آمار، تقاضا و بازار کار جاوا در حال حاضر بیشتر از پایتون است و به همان نسبت درآمد حاصل از برنامه نویسی جاوا و پروژه های مربوط به آن نیز بیشتر خواهد بود کخ بازهم این آمار نسبی است و نمی توان به طور قطعی گفت درآمد یک برنامه نویس جاوا در همه ی حالات از برنامه نویس پایتون بیشتر است، چرا که عوامل زیادی از جمله مهارت، سطح پروژه و … در میزان درآمد یک برنامه نویس تاثیر گذار خواهد بود. شما میتوانید برای یادگیری و آموزش برنامه نویسی اندروید در اصفهان از خدمات شرکت تبلیغات اصفهان استفاده نمایید و به یک متخصص در این حوزه تبدیل شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اسکرچ چیست

اسکرچ چیست؟

زبان اسکرچ چیست؟ بهترین زبان برای شروع برنامه نویسی در سنین کم چه زبانی است؟ یادگیری برنامه نویسی در کودکی…