فیلتر شکن (به انگلیسی: Internet censorship circumvention) در اصطلاح معمول به مجموعه ای از روش ها و برنامه های گوناگون می گویند که برای عبور از سد فیلترینگ و یا دور زدن تحریم های اینترنتی از آن استفاده می نمایند. جستجوی کلمه فیلتر شکن رایگان و VPN (وی پی ان) از پر کاربردترین و بیشترین جستجو در گوگل در کشور ایران و برخی از کشورهای دیگر را دارا می باشد.
مجموعه تبلیغات اصفهان، مجری انواع کلاس آموزشی می باشد. این مجموعه با برگزاری کلاس آموزش پایتون در اصفهان، آموزش جاوا و … شرایط ورود شما به بازار کار را به صورت کاملا عملی و پروژه محور فراهم می نماید.
((محتوا تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران))
به علت گستردگی فیلترینگ و سانسور بسیاری از کاربران از این روش ها و نرمافزار ها به دلیل سانسور اینترنت بهره میگیرند. البته فیلترشکن ها می توانند کاربرد امنیتی نیز داشته باشند یعنی با تغییر دادن پروتکل اینترنت شخص از هک شدن او جلوگیری می نماید. فیلتر شکن فعال و رایگان یا VPN مناسب میتواند با رمزنگاری اطلاعات، امنیت کاربران را بالا ببرند. (منبع: ویکی پدیا)
تاریخچه فیلتر شکن رایگان
از لحاظ تاریخی اتصالات به سبک VPN از طریق مودم های شماره گیری یا خطوط اجاره ای با استفاده از مدارهای مجازی X.25 ، Frame Relay و Asynchronous Transfer Mode (ATM) ارائه می شدند. با این حال اینها VPN واقعی محسوب نمی شوند.
فیلترشکن های واقعی را می توان در سال 1996 جستجو کرد که مایکروسافت یک پروتکل تونل زنی نقطه به نقطه ایجاد کرد و همچنین به عنوان پروتکل تونل سازی نظیر نظیر یا PPTN شناخته می شود. این روشی برای ایجاد یک شبکه امن بین کاربران از طریق رمزگذاری داده ها و تشکیل یک تونل از طریق اتصال LAN یا WAN بود. PPTN انتقال داده را ایمن تر کرده و همچنان VPN محبوب باقی مانده است. به زودی پروتکل های دیگری برای ارائه خدمات VPN ساخته شد. در ابتدا آن ها توسط مشاغل و ارگانهای عمومی مورد استفاده قرار می گرفتند اما با گسترش گسترده استفاده از اینترنت ، VPN ارزان قیمت یا رایگان با هدف کمک به عموم مردم در استفاده ایمن و ایمن از اینترنت ایجاد شد. هدف این B2C VPN محافظت از کاربران در برابر سانسور ، هکرها ، داده کاوی و هرزنامه بود. بیشتر سرویس های VPN پس از سال 2005 تأسیس شدند. (منبع: ویکی پدیا)
معایب استفاده از فیلتر شکن رایگان
صدها برنامه فیلتر شکن رایگان وجود دارد که در دسترس هستند و به راحتی می توانید آنها را پیدا کرد. با این حال از بین این صدها برنامه مشخص شده است که درصد زیادی از آن ها دارای مشکلات امنیتی هستند که ممکن است خطر بزرگی برای امنیت کاربر ایجاد کند. بنابراین به عنوان یک کاربر عادی باید توجه داشته باشید که استفاده از همه آن برنامه های VPN رایگان برای شما ایمن نیست.
همچنین خطرات خاصی وجود دارد که توسط کارشناسان امنیتی در مورد استفاده از برنامه های VPN رایگان شناخته شده است. بنابراین کاربران باید از خطرات مرتبط با استفاده از این برنامه ها آگاه باشند به ویژه اگر آنها قصد استفاده طولانی مدت از این برنامه ها را دارند. باز هم از آنجا که نشان داده شده است که درصد زیادی از این برنامه ها دارای مشکلات امنیتی هستند که ممکن است داده های شما را به خطر بیندازد. در اینجا 5 خطر استفاده از VPN رایگان و نحوه جلوگیری از آنها آورده شده است:
1- فروش داده های خصوصی شما
همانطور که در مورد بسیاری از ارائه دهندگان خدمات VPN رایگان وجود دارد، آن ها از تبلیغاتی که تبلیغات خود را در دستگاه تلفن همراه شما نمایش می دهد درآمد کسب می کنند. البته بسیاری از برنامه های Play Store با شبکه تبلیغاتی خود Google ترکیب می شوند. اما هنوز برخی از توسعه دهندگان برنامه هستند که می خواهند چیزی بیش از فقط تبلیغات گوگل کسب نکنند. برای این منظور آنها رفتار آنلاین کاربر خود را ثبت می کنند و داده ها را به تبلیغ دهندگان می فروشند به این امید که بتوانند از برنامه های خود درآمد بیشتری کسب کنند. متأسفانه ارائه دهندگان فیلتر شکن رایگان زیادی وجود دارند که از این روش پیروی می کنند. بنابراین احتمال زیادی وجود دارد که ارائه دهنده خدمات شما اطلاعات شما را به تبلیغات شخص ثالث بفروشد.
2- فعالیت شما تحت نظارت است
وقتی VPN را روی دستگاه تلفن همراه خود فعال می کنید به این معنی است که شما از یک شبکه خصوصی برای دسترسی به اینترنت از دستگاه خود استفاده می کنید. به طور معمول وقتی از یک شبکه خصوصی خصوصی استفاده می کنید هیچ فرآیند نظارت بر فعالیت آنلاین شما وجود نخواهد داشت. قرار است اتصال فیلتر شکن رایگان از فعالیت مرور شما در برابر هر نوع نظارت شخص ثالث محافظت کند. با این حال با بسیاری از برنامه های VPN رایگان مشخص شده است که ارائه دهندگان خدمات ممکن است فعالیت مرور شما را هنگام استفاده از برنامه آنها کنترل کنند.
3- نصب نرم افزارهای جاسوسی
طبق تحقیقاتی که اخیراً توسط کارشناسان امنیتی انجام شده است حتی برنامه هایی که از اسکن Play Protect عبور کرده اند نیز ممکن است حاوی نوعی کد منبع مخرب باشند که قابل شناسایی نیست. این کد منبع فقط توسط برنامه های اسکن ویروس شخص ثالث قابل شناسایی است زیرا این کد اغلب در عمق کد منبع برنامه پنهان است. هدف از کد مخرب معمولاً نظارت بر فعالیت آنلاین شما و همچنین نصب نرم افزارهای جاسوسی بر روی دستگاه تلفن همراه شما است. داده های شما به نوبه خود به سرورهای شخص ثالث ارسال می شود و ممکن است از آنها برای اهداف بد استفاده شود.
4- اتصال خصوصی ممکن است خصوصی نباشد
قرار است اتصال خصوصی شما خصوصی باشد اما در موارد بسیاری، مواردی از نشت آدرس IP وجود دارد که کاربران هنگام استفاده از برنامه های فیلتر شکن رایگان در دستگاه های تلفن همراه خود آن ها را تجربه می کنند. نشت آدرس IP یا نشت DNS در شبکه های خصوصی رایگان بسیار رایج است زیرا رمزگذاری قوی برای امنیت اینترنت شما ندارد. در نتیجه ممکن است اتصال خصوصی فرض شده شما اصلاً خصوصی نباشد. بنابراین باید مراقب این نوع مشکلات باشید.
5- آسیب پذیر بودن در برابر حملات هکرها
این بزرگترین خطر است. هنگامی که از یک اتصال شبکه خصوصی در دستگاه تلفن همراه خود استفاده می کنید باید بدانید که در معرض خطر حملات هکرها هستید. این بدان دلیل است که معمولاً یک طراحی اپلیکیشن موبایل رایگان دارای یک سیستم رمزگذاری بسیار ضعیف است که در برابر حملات هکرها بسیار آسیب پذیر است. در بعضی موارد این دلیل است که عکس های خصوصی افراد به دلیل استفاده از اتصال خصوصی با امنیت کم در معرض دید عموم قرار می گیرد.
فیلتر کردن چیست و چگونه URL ها را مسدود می کند؟
اینترنت تقریباً در همه جنبه های زندگی ما رخنه کرده است. اینجا جایی است که ما کار می کنیم، یاد می گیریم، موسیقی و فیلم پخش می کنیم، راه حل هایی برای مشکلات بهداشتی پیدا می کنیم و از فروشگاه های آنلاین خرید می کنیم. اینترنت همه چیز ماست در حالی که مزایای زیادی مانند راحتی و کارایی دارد اما خطرات آن را به همراه دارد.
به خوبی شناخته شده است که یک جنبه تاریک در اینترنت وجود دارد و این شامل تصاویر ناپسند، سلاح های غیرقانونی، شناسنامه های به سرقت رفته و موارد دیگر است. مشکل این است که برای یافتن محتوای نامناسب مجبور نیستید آنقدر عمیق شوید. در حقیقت جستجوی وب حتی برای بی ضررترین موارد می تواند نتایج ناخوشایندی را به همراه داشته باشد. اینجاست که فیلتر محتوا وارد می شود.
فیلتر مبتنی بر محتوا چیست؟
فیلتر کردن مبتنی بر محتوا یا فیلتر شناختی معمولاً توسط Google برای فیلتر کردن جستجوها و پیشنهاد نتایج براساس این اصطلاح و همچنین کاربر استفاده می شود. اگر عبارت جستجوی شما در توضیحات برجسته به نظر می رسد این فیلتر مبتنی بر محتوا است. اگر چندین بار اصطلاح یا اصطلاحات مشابه را چندین بار جستجو کرده باشید موتور جستجو این مورد را به خاطر می آورد و همچنان گزینه های مرتبط را ارائه می دهد. هر بار که یک جستجو را کامل می کنید بصورت شهودی در دانستن آنچه می خواهید بهتر می شود.
چرا مدارس وب سایت ها را مسدود می کنند؟
مدارس یکی از مهمترین نقش ها را در زندگی دانش آموزان دارند. آنها باید افراد و دانش آموزان را آموزش دهند و از آن ها محافظت كنند كه در دنیای دیجیتال امروز دشوارتر می شود. مدارس باید علیه موارد زیر اقدام كنند:
- آزار و اذیت سایبری / زورگویی
- خودزنی
- پیشگیری از خودکشی
- تیراندازی
- افراطی شدن
- سرقت هویت از هکرها
- قرار گرفتن در معرض محتوای ناپسند بصورت آنلاین
مشکل این است که مدارس اغلب کمبود بودجه دارند و بسیار کم گسترش می یابند. معلمان اغلب در بسیاری از این نگرانی ها آموزش ندیده اند و منابع کافی برای محافظت در برابر همه تهدیدات را ندارد. بعلاوه اقدام علیه آنها فناوری مدام در حال تغییر، شبکه های اجتماعی در حال پیشرفت و مداومت هکرها، کلاهبرداران و شکارچیانی است که وقت و منابع بیشتری دارند.
نحوه سوء استفاده فیلتر شکن های رایگان از افراد
بسیار مهم است که در مورد سرویس فیلتر شکن فعال و رایگان که می خواهید از آن استفاده کنید به منظور کسب اطمینان کافی تحقیق کنید. اگرچه در ابتدای امر ممکن است استفاده از فیلتر شکن رایگان به نظر خطرناک نرسد اما دسترسی کامل یک سایت یا سرویس به جزئیات فعالیت های مرورگر شما می تواند عواقب بدتری از آنچه فکر می کنید داشته باشد.
طبق تحقیق مختلف در سراسر دنیا حدود 60% از فیلتر شکن های رایگان متعلق به شرکت های چینی است. از آنجا که چین ممنوعیت های سختگیرانه VPN دارد این شرکت ها احتمالاً توسط دولت برای جمع آوری اطلاعات خارجی تأیید شده اند. علاوه بر این 86٪ دیگر از VPN های رایگان در تحقیقات خصوصی دارای اشکالات جدی در حریم خصوصی از جمله به اشتراک گذاری داده ها با اشخاص ثالث بود.
علاوه بر این سرویس محبوب فیلتر شکن رایگان به نام Hotspot Shield یک بار به جاسوسی در ترافیک کاربر خود متهم شد. یک گروه حمایت از حقوق دیجیتال ایالات متحده آمریکا شکایتی را به کمیسیون تجارت فدرال (FTC) ارائه کرده و ادعا می کند که این سرویس اطلاعات مشتریان خود را ردیابی، رهگیری و جمع آوری می کند.
اگرچه خط مشی رازداری آن ها قول می دهد که تمام اطلاعات کاربر را ایمن و ناشناس نگه دارد اما مشخص شده است که آن ها ارتباطات را ثبت می کنند، عادات مرور کاربران را کنترل می کنند، داده های مشتری را به تبلیغ کنندگان می فروشند و ترافیک آنلاین را هدایت می کنند.
تفاوت VPN و پروکسی
هنگام جستجوی تنظیمات شبکه در رایانه یا تلفن هوشمند اغلب گزینه هایی با عنوان «VPN» یا «proxy» را مشاهده خواهید کرد. اگرچه آنها کارهای مشابهی انجام می دهند اما در عمل بسیار متفاوت هستند.
پروکسی چیست؟
به طور معمول هنگام مرور وب، رایانه شما مستقیماً به یک وب سایت متصل می شود و بارگیری صفحات را برای خواندن شروع می کند. این فرایند ساده و مستقیم است و رفتاری شبیه به یک فیلتر شکن رایگان دارد.
وقتی از سرور پروکسی استفاده می کنید رایانه شما ابتدا همه ترافیک وب را به پروکسی می فرستد سپس پروکسی درخواست شما را به وب سایت مورد نظر هدایت می کند، اطلاعات مربوطه را بارگیری می کند و سپس آن را به شما منتقل می کند.
VPN چیست؟
VPN بسیار شبیه پروکسی است. رایانه شما پیکربندی شده است تا به یک سرور دیگر متصل شود و ممکن است به این صورت باشد که مسیر وب شما از طریق آن سرور باشد. اما در جایی که یک سرور پراکسی یا فیلتر شکن رایگان فقط می تواند درخواست های وب را هدایت کند، اتصال VPN قادر به مسیریابی و ناشناس ماندن تمام ترافیک شبکه شما است.
اما یک مزیت قابل توجه در VPN وجود دارد و آن تمام ترافیک رمزگذاری شده است. این بدان معناست که هکرها نمی توانند داده ها را بین رایانه شما و سرور VPN رهگیری کنند، بنابراین اطلاعات شخصی حساس شما نمی تواند به خطر بیفتد.
انواع فیلترشکن کدامند و چگونه کار می کنند؟
قبل از معرفی بهترین فیلترشکن های ویندوز و کامپیوتر و دانلود فیلتر شکن فعال 2021 در این مقاله، بهتر است ابتدا با ویژگی ها و مفهوم فیلترشکن آشنا شوید. تقریباً 90٪ کاربران وب و اینترنت در ایران برای دسترسی به وب سایت های مسدود شده توسط دولت از فیلترهای برش خورده استفاده می کنند. بیشتر افراد VPN را به عنوان نرم افزاری تعریف می کنند که امکان دسترسی به سایت های فیلتر شده را فراهم می کند.
اکثر ما حداقل در مورد فیلتر سایت ها حداقل یک بار کلمه VPN را به زبان انگلیسی شنیده ایم. VPN مخفف Virtual Private Network و مخفف Virtual Private Network و Virtual Private Network است. VPN یک شبکه خصوصی را از طریق شبکه های عمومی مانند اینترنت گسترش می دهد.
معایب فیلتر شکن رایگان و فعال حال حاضر
VPN ها برای گسترش اینترانت (شبکه های خصوصی بزرگ) در سراسر جهان و دسترسی به پایگاه کاربر استفاده می شوند. برای دسترسی به یک شبکه خصوصی ، کاربران ابتدا باید با شناسه و رمز عبور منحصر به فرد از طریق درگاه راه دور احراز هویت کنند.
فیلتر شکن رایگان اغلب توسط یک برنامه مبتنی بر مرورگر استفاده می شود که کاربر را مجبور به ورود به سیستم می کند. سپس این برنامه در دسک تاپ یا پرونده های شبکه رایانه از راه دور ظاهر می شود که از طریق مرورگر قابل دسترسی است.
کاربر با استفاده از vpn یا فیلتر شکن با تغییر IP خود ، که یک IP خارجی به رایانه داخلی کاربر اختصاص می دهد ، به کشور دیگری مانند انگلستان یا فرانسه متصل می شود ، سپس تمام داده ها و اطلاعات را از کامپیوتر کاربر به سرور بازیابی می کند ، خارجی ها منتقل می شوند و از آنجا وارد دنیای مجازی اینترنت می شوند و بدین ترتیب از فیلتر داخلی کشور عبور می کنند.
این یک توصیف کلی از VPN است که جزئیات آن به مقاله دیگری نیاز دارد و در این گزارش به معایب استفاده از این VPN خواهیم پرداخت.
استفاده از کراکر و فیلتر شکن فعال این روزها محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. افراد بدون بررسی عملکرد خود ، نرم افزار فیلترشکن را بر روی رایانه یا تلفن همراه خود نصب می کنند ، این برنامه ها می توانند نرم افزار اسب Trojan یا keylogger باشند و اطلاعات مربوط به نام کاربری و برنامه های کاربردی افراد را به سرورهای خود ارائه می دهند.
VPN ها همچنین داده های رمزگذاری شده را انتقال می دهند و رمزگشایی آن به سرور باز می گردد. به همین دلیل ، هیچ تضمینی وجود ندارد که سرور اطلاعات را قبل از رسیدن به مقصد بخواند.
در نتیجه یک فیلتر شکن فعال می تواند کلیه اطلاعات و محتوای سیستم را بدون اجازه شما به سرور اصلی منتقل کند. بنابراین ، از دست دادن داده ها می تواند به دلیل خطرات انتقال داده از طریق چندین شبکه عمومی باشد.
برخی از VPN ها نیز به عنوان پروکسی عمل می کنند ، بنابراین پروکسی درخواست های داخلی را ارسال می کند یا اطلاعات را ترجمه می کند و آنها را به سرورهای دیگر منتقل می کند. پروکسی ها به دلایلی مانند رمزگذاری ، رمزگشایی و بررسی محتویات هر بسته ، عملکرد کندتری دارند که امکان آشکار سازی اطلاعات را فراهم می کند.
به طور کلی می توان گفت فیلتر شکن رایگان علاوه بر کند شدن اینترنت و دشواری دسترسی به سایت ها و داده های مورد نیاز ، به راحتی به اطلاعات سیستم مورد نیاز از جمله پرونده های شخصی ، عکس ها و … دسترسی پیدا می کند. VPN ها از طریق پورت های باز به رایانه کاربر به اطلاعات داخل رایانه کاربر دسترسی پیدا می کنند و اطلاعات داخلی رایانه کاربر را می توان در سرورهای خارجی کپی یا مشاهده کرد.
با این حال اگر کاربر ، به عنوان مثال در شبکه محل کار خود ، این نوع اتصال را برقرار کند ، در این صورت سرور می تواند از طریق رایانه کاربر به اطلاعات شبکه داخلی این دفتر دسترسی پیدا کند و همچنین با استفاده از نرم افزار پیشرفته بدون اطلاع کاربر ، اطلاعات موجود در رایانه یا شبکه داخلی برای کاربر برای خودش کپی می شود. همین اتفاق در برنامه های فرار از زندان مانند Freegate و Ultra Surf رخ می دهد.
بهترین فیلتر شکن فعال حال حاضر رایگان
TurboVPN: این پروکسی رایگان سرعت اتصال بالایی دارد و بهترین فیلتر شکن فعال و پروکسی رایگان با توجه به نظرات کاربران با سرعت خوب ارائه شده است. turbo vpn خود را یک اسم حیوان دست آموز می داند که از تونل ها عبور می کند و اجازه نمی دهد چیزی مانع آن شود. راه اندازی آن نیز بسیار آسان است. پس از بارگیری و نصب آن بر روی تلفن همراه خود، فقط با یک کلیک می توانید به عامل متصل شوید.
Hola Free VPN Proxy: فیلتر کردن فعال رایگان و راحت
Hotspot: این مورد نیز یک فیلتر شکن فعال و رایگان است که طرفداران بسیاری نیز دارد.
Raha Free VPN 4.5: به نظر می رسد آرامش دیگری هم دارید زیرا دسترسی اضافی نمی خواهد و نمی تواند به سایر اطلاعات شما دسترسی پیدا کند.
Betternet VPN: بهترین فیلتر شکن فعال برای تلفن های Android