ناسا یک حقیقیت شگفت انگیز
- خانه
- chevron_right
- ایران و جهان تکنولوژی
- chevron_right
- ناسا یک حقیقیت شگفت انگیز
ناسا یک حقیقیت شگفت انگیز
ناسا (NASA) بزرگترین سازمان فضایی جهان و یکی از برجستهترین نامها در صنعت هوافضا و اکتشافات فضایی است. بخش بزرگی از تاریخیترین پروژههای فضایی و بزرگترین اکتشافات علمی در صد سال اخیر، حاصل تلاش دانشمندان و تکنسینهای این مجموعه بوده؛ پروژههایی که مرزهای دانش ما را بسیار گستردهتر از پیش کرده است.
ناسا نامي فراتر از يک اسم ساده براي يک سازمان فضايي جهاني است. ناسا به نماد و نشانه اي از پيشرف علمي بشر تبديل شده است. جمعي از بهترين نيروهاي علمي، فني، مهندسي و مديريتي جهان در سازماني به نام ناسا گرد آمده اند تا برنامه هاي پيشرفت انسان در بيرون از خانه را سامان دهند و در عين حال زندگي بهتري روی زمین برای ما به وجود آورند.
حقیقتی که درباره ناسا نمی دانید.
پایونیر
در قالب پروژه پایونیر ناسا مجموعهای از مأموریتهای فضایی بدون سرنشین را برای اکتشافات بین سیارهای اجرا کرد. هدف اولیه پروژههای پایونیر بررسی سیارات داخلی بود. اما پایونیر ۱۰ و ۱۱ که مهمترین ماموریتهای این پروژه بودند به سمت سیارات خارجی منظومه شمسی پرتاب شدند و با گذشتن از کنار مشتری و زحل اولین تصاویر نزدیک از این سیارات را به زمین مخابره کردند. این فضاپیماها در ادامه سفر خود از مرزهای منظومه شمسی خارج شدند و در پهنای فضا به سفر خود ادامه دادند. مهندسان ناسا درون این فضاپیماها یک لوح طلایی قرار داده بودند که روی آن تصویری از یک زن و یک مرد و مشخصاتی از سازندگان این فضاپیما هک شده بود تا اگر زمانی موجودات فرازمینی توانستند آن را پیدا کنند بتوانند اطلاعات مفیدی از زمین یان به دست آورند.
وویجر
وویجر ۱ و وویجر ۲ دو کاوشگر ناسا بودند که با هدف مطالعه سیارات منظومه شمسی به فضا پرتاب شدند. سوژه اصلی این دو کاوشگر زحل و مشتری بودند. وویجر ۱ و ۲ در مجموع توانستند ۲۴ قمر جدید برای سیارات گازی کشف کنند. نکته جالب توجه در مورد کاوشگرهای وویجر این بود که وویجر ۲ پیش از وویجر ۱ به فضا پرتاب شد اما با توجه به مسیری که این دو طی میکردند وویجر ۱ زودتر از وویجر ۲ به مقصد میرسید و به همین دلیل ترتیب نام گذاری با ترتیب پرتاب آنها متفاوت شد. این دو کاوشگر نیز از محدوده منظومه شمسی خارج شدهاند و تا ابد به مسیر خود در فضا ادامه خواهند داد به این امید که روزی موجودات فرازمینی آن را پیدا کنند.
تلسکوپ فضایی هابل
در اواخر قرن بیستم پیشرفتهای زیادی در زمینه نجوم و کیهانشناسی حاصل شده بود. رصدخانههای قدرتمند در نقاط مختلف زمین ساخته شده بود و تمام پهنای آسمان مورد بررسی قرار میگرفت. ایده تلسکوپ فضایی سالها پیش مطرح و نمونههایی از آن هم ساخته شده بود، اما تنها زمانی که تلسکوپ فضایی هابل در مدار زمین قرار گرفت توانستیم بخشهایی از عالم را ببینیم.
این تلسکوپ فضایی در تولد فعالیت بیش از ۲۵ ساله خود تصاویر بسیار با کیفیتی از اجرام آسمانی ثبت کرده و روزانه حدود ۱۵ گیگ فایل عکس به زمین ارسال میکند. نکته جالب در مورد تلسکوپ فضایی هابل این است که این تلسکوپ قابلیت تعمیر در فضا را دارد و تا کنون پنج بار تعمیر شده و کارایی آن افزایش یافته است.
کاسینی – هویگنس
یکی از مهمترین پروژههای مشترک ناسا که با همکاری سازمان فضایی اروپا انجام شد پروژه کاسینی-هویگنس بود که با هدف بررسی دقیق زحل انجام شد. این ماموریت دو بخش داشت: بخش اول مدارگرد کاسینی بود که در مدار زحل قرار گرفت و بخش دوم کاوشگر هویگنس بود که از کاسینی جدا شد و به بررسی قمر تیتان پرداخت. ماموریت کاسینی با یک حرکت باشکوه به پایان رسید.
در اواخر ماموریت این فضاپیما، ناسا تصمیم گرفت آن را به درون زحل پرتاب کند تا از برخورد ناخواسته آن با قمرهای زحل جلوگیری شود. در نهایت در سپتامبر ۲۰۱۷ ماموریت کاسینی با سقوط درون زحل به پایان رسید.
برنامه های آتی
پروژههای آتی ناسا با هدف بازگشت مجدد به ماه و کاوشهای بیشتر در سطح مریخ انجام خواهد شد. تلسکوپ فضایی جیمز وب نیز پروژه مهم دیگریست که قرار است به زودی جانشین هابل شود اما پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۰ این تلسکوپ عظیم در مدار قرار بگیرد. شاید هدف بلند مدتتر ناسا فرستادن انسان به مریخ و سکونت در آنجا باشد.
مخفف NASA
ناسا مخفف «سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا» است.
ناسا عهده دار و مجری طرح های ملی ایالات متحده در زمینه برنامههای فضایی است. هم چنین ناسا مسئول مدیریت و اجرای پژوهشهای تجاری و نظامی در زمینه ی هوافضا است.
عکاس های فضایی ناسا
1.آب در مریخ
این تصویر تا حدی وجود جریان آب مایع را در این سیاره اثبات می کند. رگه های باریک و تیره در دامنه ها جریان آب در مریخ نشان می دهد.
2.سحابی ویل
این سحابی باقی مانده یک ستاره عظیم بوده که 8 هزار سال پیش منفجر شده است. این تصویر از شش ترکیب از تلسکوپ گرفته شده و نشان می دهد این ستاره از خورشید هم سنگین تر است.
3. کهکشان مسیه
این کهکشان شانزده سال نوری از زمین فاصله دارد.
4.کدو تنبل خورشیدی
این عکس در هالووین منتشر شده این تصویر را رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا در هنگام رصد خورشید گرفته است.
5. کاوش باستان شناسی کیهان
محققان به کمک تلسکوپ فضایی هابل با خیره شدن به مرکز کهکشان راه شیری برای نخستین بار جمعیتی از کوتوله های سفید باستانی را کشف کردند.
تاثیر ناسا برروی محیط زیست
گاز خروجی از سامانه نیروی محرکه موشکها در جوّ زمین و فضا میتواند تأثیر ناخوشایندی روی محیط زیست زمین داشته باشد. بعضی از سوختهای هایپرگل موشکها، مثل هیدرازین، پیش از احتراق بسیار سمی هستند، اما پس از سوختن به موادی با درجه سمیت کمتر تبدیل میشوند. موشکهایی که از سوختهای هیدروکربنی، مثل نفت سفید استفاده میکنند، خروجی کربن دیاکسید و دوده دارند. با این وجود، مقدار کربن دیاکسید منتشر شده در قیاس با مقداری که از دیگر منابع منتشر میشود اندک است.
سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا، ناسا را ملزم به استفاده مستقیم از گازهای ناشی از دفن زبالهها برای تولید انرژی در مرکز پروازهای فضایی گادرد در گرینبلت مریلند کرد. ناسا اولین سازمان فدرال است که از این شیوه استفاده کرده است.
در نتیجه
براساس تحقیقات در آینده و نسل های بعدی ناسا پروزه های پیشرفته تری ارائه می دهد. و اطلاعات شگفت انگیزی درباره ناسا کشف می شود. و می توانیم اطلاعات زیادی درباره سیاره ها و موجودات آن با خبر باشیم .